need anything? any accounts here

Tragedi Hari Sukan

choose 
Bukan bangun, tapi t'sedar je dri pagi tengok jam dah pukul 6.oo a.m. Selalunya 6.30a.m, yelah maybe sbb bunyi hujan yg bom-2 tu turun. Pagi-2 lagi dah hujan, mesti ada je rasa malas nk going to sch. Takpelah, disebabkan ada dua acara sukan hari ni, aina kena dtg. MESTI DTG utk MENANG. 


Baru je nak lepak, peserta acara 100m dah kena panggil. Aigoo, nervous. Tuptup dapat number four, satu je lagi! OMG sedihnya, :( Sebelum tu, aina ada kasi fone aina dkat mmber suruh jaga. Then, aina nk fone tu balik. Aina ada letak duit RM10 dekat dlm cover fone tu, tah mcm mana boleh hilang. Eiee, gelabah cari. Confirm in my mind nk cari siapa yg last pegang fone tu. Ha, kan tknk lah bgytahu sapa nma dia. Tapi bukan dia yg curi org tuduh dia, aina tk tuduh dia sbb aina tk  tahu apa yg berlaku.


Cari lagi sampai dekat meja urusetia pun cari jugak, patah balik. Eh mmbe aina jumpa RM10 tu dekat bawah kerusi pnjang tmpat kitorang duduk tu. Alhamdulillah. *weird* duit tu sbnarnya licin, tapi time dah jumpa keadaan duit tu mcm dah komot-2 sikit. Sah ada org ambil then dia tak jadi nk ambil. Apa punya perangai tu -.- Dah besar pun tk reti nk fikir baik buruk. Tapi tk kesahlah asalkan dah jumpa alhamdulillah. Siapa yg ambil Allah je yg tahu, insaflah ye wahai UNKNOWN person. 


Dah selesai, skrg makan lepak merayau, tup tup dah pukul 10.45a.m kelam-kabut aina nak cari kasut. Zuup! Pegi dekat tmpat urusetia. Aina perlari yg keempat, omosh takut gila. Fine ok, dah nak lari *KE GARISAN, SEDIA, MULA* Zuupppp! ..... Entah mcm mana, dpt number 4 pulak. Hm tk dpt apa-2 lah tahun ni, tahun lepas pun sama. Sedihnya, mmg menangis lah aina kt situ. Aina tipu je sbnarnya bgitahu mmbe-2 yg aina crying sbb sakit kaki. Showy guys. Actually at least aina nk satu medal pun jadilah. Dah dua tahun, tak dpt apa-2 pun, dpt sakit kaki je. Tiada rezeki kan, takpelah. *tersedu* 


Tengah-2 kesedihan geng TROUBLES (Zara, Hayati, Raja) aina buat lawak guna lagu kpop. Sah mereka jiwa kpop smpai pndai buat lawak. Redup lah sikit hati ni, :') Padang dah mcm kolam renang smpai takde beza antara lumba lari or lumba renang. :D Aduh, lawak. *-.-* Pegy basuh kasut, basuh segala badan yg ada rumput yg mmg cantik melekat kt tangan and kaki aina. 


Finish, dtg balik *cek beg* cari fone. *mata berair* 'Wei mana fone aku ni? Aku ada letak sini tadi.' Dah semua kelam-kabut cari fone aina. CUAK teramat sbb fone tu baru lagi, tk smpai setahun guna. Mencari sampai dekat khemah rumah sukan. *nmpk afirah* Afirah keluar sesuatu dri poketnya. Nk tahu apa? Confirm lah fone yg aku syg selama ni. Alhmdulillah. Actually afirah ambil fone tu dri atas beg aina. Jgn salah sangka, afirah sbenarnya mngelakkan fone itu dibiarkan diatas beg dan dicuri. So dia smpan takut hilang. Tak sangka ada kawan aku yg sgt baik hati! Rasa terhutang budi yg amat kpd afirah, kalau tkde afirah th apelah yg akan jadi. Mungkin lagi teruk.



Serius aina menangis sbb terharu gila, tmbah-2 lagi psal fone. Aina nk mengucapkan terima kasih kpd sesiapa yg mmbantu aina mencari duit and hnfone yg berkemungkinan akan hilang tu! Terimakasih sgt-2! :') *terharu sendirinya* Baru aku sedar apa itu erti kawan, aku faham. :) Alhamdulillah aku dpt kwn mcm korang. 


Today June,24 mmg aina tkkan lupakan smpai bila-2 insyallah. Peristiwa ni mmg menjadi ikhtibar dlm hidup aina. For readers, thank you because reading my post from the beginning to the last paragraph. Thankyou soo much. I'm appreciatte that seriously. 


I love you Makers & readers,  





Lee Aina K.W.

No comments:

Post a Comment